2017-09-30 05:43:51• hírek • Szatmár.ro

Jelenetek több házasságból

Péntek este mutatták be Tuzson Edit csíkszeredai szerző Ásó, kapa s a piszkavas című könyvét.

A Könyvtárak éjszakája címet viselő országos rendezvénysorozat részeként Szatmárnémetiben is élettel telt meg péntek este a megyei könyvtár és annak olvasóterme. Több könyvbemutató, irodalommal kapcsolatos beszélgetés és tehetséges énekesek fellépése is része volt a programnak.

Az este folyamán tartották Tuzson Edit Ásó, kapa s a piszkavas című könyvének a bemutatóját. Rövid bevezetőt mondott Veres István, a Szatmár Megyei Könyvtár kölcsönző-részlegének vezetője, majd Kereskényi Sándor irodalomtörténész mutatta be a kötetet és mondott kritikát a 77 részből álló írásról, illetve látta el tanácsokkal a szerzőt.

Tuzson Edit röviden szólt a könyv születélsének körülményeiről, a fejezetekről, amelyek általában tíz perc alatt születtek meg, majd egy fiók aljára kerültek, majd később eldőlt a sorsuk – vagy a kukába, vagy a könyvbe kerültek.

A könyvbemutató alkalmával Rappert-Vencz Stella színművésznő olvasott fel a kötetből, Péter Attila Zsolt színművész pedig gitárjátékával teremtett hangulatot a hallottakhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: